Saturday, May 14, 2011

Adidas TRX

Nice. Empat perkataan saja menggambarkan tentang kasut ni. Keaslian disahkan. Selepas beberapa tahun tak sangka jumpa kasut ni, kena dengan saiz aku. Selepas gagal mencari merata KL dan sekitar, cari pula di eBay-jumpa, tapi tak berani nak tekan butang Bid/Buy it Now. Why? Mahal yaaaaaaa amat. Tak percaya, tengok sendiri di eBay. Tu belum masuk kos shipping/ postage.  Now me happy.

Inilah dia kasut pujaan hati dolu...
Kasut ini reissue from 70's, jadi tak hairanlah kasut ni nampak a bit retro looking, tidak seperti kasut buatan sekarang. Bagi retro lover, warnanya Navy/Yellow tapi pada aku kuningnya, "more flourocent" sedikit. Sebahagian besar atas kasut terdiri daripada "Mesh" dan "Suede". Ia juga menyerupai elemen reka bentuk kasut asal tahun 1976 termasuk "3 Flourocent Stripes" dan "Circular Mold Disc Pattern Outsole" - untuk cengkaman tambahan.

Antara elemen rekabentuk TRX
Datang dalam dua warna- Navy/ Yellow dan Grey/ Blue. Sayangnya, susah nak nampak kasut-kasut macam ni di rak- rak kedai, di Malaysia. Kalau ada pun kuantiti sedikit. Daripada info, Malaysia mempunyai ramai shoes collectors. For me, beli dan pakai, walaupun rare sekali pun-pakai. Tak dapat Adidas Jeremy Scott 2.0 (rasanya kasut tu hip sangat...) pun okey,  Adidas TRX kan ada! Alhamdulillah, syukur.
Left: Grey/ Blue and Right: Navy/ Yellow
Baby Sarah with my shoes!
Terima kasih kepada En. Farhan dan parents.- TOSS= The One Stop Shoes di Facebook. God bless!

No comments:

Post a Comment